24 Ağustos 2013 Cumartesi

Dino Valls

Dino Valls, Zaragoza 1959 doğumlu bir İspanyol ressamdır. 1988 yılından bu yana yaşadığı Madrid,te çalışmalarını sürdürmektedir. 

Onun çizim, bir çocukluk tutkusu olmustur. Ressam Valls 1975 yılında başlayarak yağli boya,da bu sanatı kendi kendine öğrendi. 1982 yılında Tıp ve Cerrahi üzerine eğitimini tamamladıktan sonra, görsel sanatlar olarak bu mesleği tam zamanlı olarak sürdürmeye karar verdi. 

Figüratif sanatın öncü İspanyol temsilcilerinden biri olarak, Valls,in geçmiş yüksek lisansı, kendi çalışmalarında güçlü etkisini gösterir. 
90'ların başında, Valls sıcak yağ kombinasyonları ile yeni eserler yaratmak için on beşinci, on yedinci yüzyıllarda yaşamış olan İtalyan ve Flaman ustaların tekniklerine adapte olup özelleştirme yaparak çalışmaya başladı. 
Onun resimlerinde ayrıntılı ve derin psikolojik ağırlık ve sembolizm yüklü bir kavramsal çerçeve içinde insan ruhunu keşfetmek için araç olarak figüratif resim teknikleri kullanmaktadır, bunu yaparken geçmiş ustaların yöntemleri üzerine yetenek bilgisini genişleterek gerçeklestirmektedir. Dino Valls önemli çağdaş sanatı ile uluslararası sergilere katıldı ve Avrupa ve ABD'de çok sayıda gösterilerde eserleri boy gösterdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder