2 Ekim 2012 Salı

Wang Kun


Ressam Wang Kun, 1970 yılında Çin'in Jilin eyaletinde doğdu. 
Bacakları 3 yaşındayken çocuk felci nedeniyle felçli kaldı. 
Çocukluğundan beri resim sevdi ve 7 yaşında ilköğretimde sanat eğitimine katıldı. 
O, yavaş yavaş olağanüstü sanat yetenegini gösterdi. 
İlköğretim eğitimi sanat çalışması için onun güçlü bir istek tatmin olamazdı, bu yüzden tüm yollarla yüksek bir eğitim seviyesi aradı. 
Ne yazık ki, onun fiziksel bünyesi sınırlama yaptığı okumanın ciddi bir handikap olduğunu, bu yüzden kendi kendisi tarafından öğrenmek için baska seçeneği yoktu.

Ailesinin tam destek ve teşviki ile, o sanat ile ilgili mümkün olduğunca çok bilgi bulmak ve toplamak için elinden geleni denedi. 
Ressam, temel ama sıkı, resmi, kapsamlı ve profesyonel bir öz-eğitime başladı. 
Bu öz-çalışmanın çok sağlam temel becerileri koydu çizim yanı sıra sanat alanlarında gelecekteki gelişmelerin önünü açtı.
O zaman o da Çince resim, hat, mühür oyma ve diğer birçok sanatsal alanlarda okudu. 1980'lerin yılında yağlıboya yaptığı çalışma, araştırma ve yaratıcılık olarak değişti. 
Onun sanat ile "Kara Toprak Hasat," yayınlanan "Sanat Panorama," diye modern bir klasik realizm giderken kurulan ve o yağlıboya tekniği sanatsal tarzı ile benzersiz bir adım gelişmiştir. 
1994 yılında Pekin'de geldi ve profesyonel bir yağlıboya ressamı oldu. 
WangKun stüdyoda 1998 yılında kurulan ve o modern bir klasik realizm resim yapan bir ressam oldu. O artık Pekin yerleşti.


Araştırma / Forschung / Research: Icik Yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder