12 Ekim 2012 Cuma

Orhan Akkaplan

Ressam Orhan Ak Kaplan, 1950 Yılında Mardin’de doğan sanatçı, ilköğretimi Anadolu’da,orta ve lise öğrenimi ise İstanbul’da tamamladı. 
Daha sonda heykel tıraş Kemal Künmat Atölyesinde iki yıl kadar heykel ve modlaj çalışmasına paralel olarak, 1972 yılında girdiği Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nun gragik bölümünden mezun oldu. 
1984 yılında çeşitli özel kuruluşlarda grafiker  ve ürün dizayneri  olarak çalıştı. Ayrıca bu dönem  içinde özgün film afişleri, kitap kapakları çalıştı. 
1985 yılında ise kendi atölyesini kurarak serbest grafikerlik, dekoratif vitray,resim ve heykel çalışmalarını sürdürdü. Son  zamanlarda  ise özellikle  suluboya  çalışmalarına ağarlık vermiş olup,kişisel sergilerin yanı sıra  karma sergilere de katılmıştır.Orhan Ak kaplan 1990 yılında 4.Tekel Geleneksel  Resim yarışmasının 2.’lik ödülü sahibidir. 
Orhan Ak kaplan  son çalışmalarında kır-kent yaşamı insanından kesitler  aktarırken, sağlam bir desen  bilgisini  klasik rönesans ışığı ile ustaca süslüyor ve “Toplumsal Süreçte insan”görüntülerini şiirsel yaklaşımı ile sergiliyor. 
Halen Bakırköy Kültür Merkezi (BASAD) ve Ataköy Kültür  ve İmar Derneğinde karakalem ve suluboya  dersleri vermekte ve öğrenci yetiştirmektedir. Orhan Ak kaplan ‘ın birçok eseri yurtiçi ve yurtdışı koleksiyonları bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder