20 Ekim 2012 Cumartesi

Esat Acet

 Ressam Esat Acet, 1968 yılında Ordu' da dünyaya geldi.
Sanatci Esat ACET, İlkokulu ve ortaokulu köyünde okudu, liseyi Gölköy Lisesinde Askeri Okulu Konya'da daha sonra A.Ö.F bitirdi. 1990 yılında Manisa Turgutlu'da göreve başladı.
İlkokul yıllarında başlayan resim sevgisi lise yıllarında tutku haline geldi ve o yıllardan bu yana aralıksız çalışmalarına devam etmektedir.
O günlerin  şartları nedeniyle resim eğitimine devam edememedi ve asker olmaya karar verdi.
Bir yandan mesleğini ve bir yandan da çok sevdiği resim çalışmalarına devam eden ACET kendini geliştirdi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Resim Bölümü örgencilerine mezuniyet tez konusu oldu, hayatı-eserleri literatüre geçti.
Ressam ACET kendisini geliştirmek için Ressam Nuri SALI, Ressam M. Cenk SALI Ressam Dr. A.Yaşar SERİN' den ders almıştır. 
1986 yılında ilk sergisini Muğla Marmaris te açmıştır.
25 yılı geçmiş çalışmaların teması, kaybolmakta olan tarihi miraslarımız, sokaklarımız, doğamız, nesli tükenmekte olan canlılarımız.
İşte bu güzelliklerin  tuvallerde ölümsüzleşmesini kendine görev bilmişzitir.
O, daima onları canlı renklerle ayakta tutmaya çalışmıştır; 
Mekân ve zaman sanatçıyı  çok etkilemiştir; 
Duygularını tuvale yansıtma anı günün her saatinde farklı olmaktadır, özellikle ailesinden uzak olduğu süre içinde renkler soğuk ve pastel gözükmekte.
 Ailesi ile birlikte olunca Sıcak renklerin neşeli zaman diliminde dünyayı kucaklarcasına alabildiğine hakim olmaktadır.
İşte 1986 yılından bu yana fırçasıyla, boyasıyla, tuvaliyle bir bütün olan sanatçı kendini bir köşeye kıstırıp kalmayıp resme gönül veren, resim yapmak isteyen  insanlara ücretsiz olarak kurs vermektedir.
Bu güne kadar birçok kişisel sergi açmış ve karma sergiye katılmış, bazı kişisel sergisinin tüm gelirini yardıma muhtaç kimsesiz çocuklara, Mehmetçik Vakfına, Türk Hava Kurumuna, Şehit Ailelerine bağışlamıştır.

 300 eseri kartpostal olarak basılmıştır.
 Maddi gelirden ziyade Resim Sanatını sevdirmek adına çok özverilerde bulunmuştur ve böyle devam edecektir.

Eserleri'nin  çoğu yurtdışında, özel koleksiyonlarda, müzelerde yer almaktadır.


Link

Araştırma / Forschung / Research: Icik Yakup

1 yorum:

  1. Gözlerimin gördüğü, aklımın erdiği kadar, içimde hissettiğim ve çok önem verdiğim değerli insan ve yaptığı çok değerli tablolar ellerine sağlık tek kelime ile muhteşem, Allah'a emanet olun saygılar.

    YanıtlaSil