5 Ağustos 2012 Pazar

Yalda Khajeh Zadeh

Ressam Yalda Khajehzadeh 1974 Tahran dogumlu. İran,da ünlü eğitmenlerden müzik öğrenme sanatı ile çalışması başladı. 
Sonra, resim sanatıyla ilgili, o çiçek ve kuş çizmeye devam etti. Son yıllarda, Aydın Aghdashloo gözetiminde Zangar Görsel Sanatlar Okulu'nda geleneksel resim sanatının farklı yöntemleri öğrendi.

Şimdi o çiçek ve kuş resimlerinde kendi stilini çalışıyor. Yalda resimlerinde Hejry Ghamari 13. Yüzyılda "çiçek ve kuş" resimleri ile derin bir bağlantısı var ama aynı zamanda bu alanda boyama ona yeni bir anlayış sağlıyor. 
Ressam Yalda simdi o çiçek ve kuş resimlerinde kendi stili çalışıyor.

Ressamin sergileri, Karma Sergi: "100 Sanatçıdan 100 Resim", Tahran 2007, Golestan Galerisi. Karma Sergi: "100 Sanatçıdan 100 Resim", Tahran 2008, Golestan Galerisi. Geleneksel Resim Bienali 7., Çağdaş Sanat Müzesi Tahran, 2009. 9 Ocak 2009 tarihinde Golestan Galerisi'nde kişisel sergi "Slave ve Escaped" başlıklı. Karma Resim Sergisi, Caroun Sanat Galerisi (CAG), Kuzey Vancouver, BC, Kanada, Ekim 2010.

Çağdaş sanatçıların bazıları için, geçmişin parlayan mirası yanı sıra konsept ve daha önceki yüzyıllar boyunca oluşturulan güzellik ve anlam tanımı inkar etmek kaçınılmaz görünmektedir.
Link

Araştırma / Forschung / Research: Icik Yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder