30 Haziran 2012 Cumartesi

Yuri Yarosh


Ressam Yuri Yarosh, 1969 yılında Belarus'ta doğdu. Halen o İspanya'da yaşıyor ve çalışıyor. 

Ayrıca hiç şüphesiz ki o büyük bir sanatçı,eserleri ile göz doldurmakta. Yuri, renk aleminde sihirli elleri ile bir usta. 

Okusa da ve bir çok pratik alsa bile, gerçek doğustan bir sanatçı. O, tüm dünyada silinmez işaretlerin bıraktığı bir ayrıcalıklı ressami değildir ama, o her şeyi ve her zaman gösterebilen olağanüstü bir sanatçı. 

Eserleri Beyaz Rusya'da İspanya, Hollanda, Fransa, İtalya, Almanya, ABD, Kanada ve Avustralya,da özel koleksiyonlarda bulunmaktadır. 

Olağanüstü Sanatçısı Yuri Yarosh eserlerini ziyarete davet ediyorum. Büyük bir yetenek ve mükemmel akademik egitime sahip. 

Brest Güzel Sanatlar Okulundaki çalışmalarına başlayan, akademik kariyerine 16 yıl sonucunda ulasarak bu zamana kadar basarilarla geldi. 

O, çeşitli teknikleri ve türlerin öğrenmek icin sanatı konusunda uzmanlaşmış Belarus Güzel Sanatlar Akademisi'nde devam etti. Ressam, dekorasyon ve tasarım projeleri, büyük ölçüde etkin çizim, illüstrasyon ve tasarım, aynı zamanda güçlü bir sergi kayıtlari geliştiriyor. 

O, modern bir kompozisyon yorumu ile nefis tekniği natürmort rakamlar getirdi. Uzay yaklaşmanın farklı yolları dikkat çekmektedir. O, bazen kompozisyonlarinda uzay, bazen de Yunanistan gibi güzellik ve sanat sembolü olarak Yunan mirası kullanarak, bir tür heykeller, frizler, sermayeler veya kırık sütunlar gibi Yunan sanat unsurlarına başvuracaktır. 

Batı sanatının evrimi işaretlenmiş veya geliştirilmiştir. Büyük sanatsal etkinliklerin figürlerinin bazen samimi alanlarda şenlik ve fantezik sembol olarak Venedik esintili unsurları arka planda kullanmakta.


araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder