19 Haziran 2012 Salı

Teresa Elliott

Larry McMurtry,nin en çığır açan romanı "The Last Picture Show" Weatherford, Texas Teresa Elliott doğum yeri kültürel geçmişini temsil eder. Onun derin bağlantıları buradan başlamakta. O her zaman aynı yerde bitirmek gibi görünüyor. Onun resimleri ne olursa olsun, kökleri aynı ağaca bağlı.

Teresa Elliott, Kansas Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım Bölümü,nden lisans derecesi aldı. 

1976 yılında Kansas yerel polis departmanına bir sucluyu bulmasına yardımcı olmak için Güzel Sanatlar Dekanı tarafından tavsiye edildi. 

Üniversiteye girmeden önce o birkaç ay hergün açık bir seyirci karşısında gündelik yaşam pastel portreleri St Louis, Missouri'de bir hafta çizdi. 

Daha deneyimli sanatçıların yanında çalışan çok değerli bir deneyim elde etti. 
Bu yoğun dönemde onun ressamlıgi hızla iyileşmiştir. Üniversitedeyken güzel sanatlar fotoğrafçılığı ve tasarım dersleri ona beceri katmıştır.

Üniversiteden sonra, bir yagliboya ressamı olma yolunda Dallas birkaç önemli reklam ajansları ile dolambaçlı bir başlangıç yaptı. 

Kısa bir süre sonra o büyük ulusal perakendeciler için iş üreten bir illüstratör ve grafik tasarımcı olarak başarılı bir serbest çalışmaya girdi. 
Bu dönemde o baskı tarihlerine yakın ​​yüzlerce toplantılar yaptı.  26 yıl boyunca kendisini destekleyenler, onun tasarımını ve açıklayıcı yeteneklerini pekiştirdi.

Öncelikle kendini yetiştirmiş, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Avustralya çapında kurumsal ve özel koleksiyonlarda eserleri yer almaktadır. 

O birçok davetlerde ve müzelerde eserleri ile teşhir edilmiştir. Colorado, Texas ve Arizona ülke çapında ödüller kazanan gösteriler yapmıstır. 

Yapıtları birkaç bireysel ve grup sergileri olan Fredericksburg, Teksas, Santa Fe, NM ve Jackson Hole galerilerinde temsil edilmektedir. Teresa Big Bend National Park Alpine, Teksas,ın kuzeyinde çalışmalarını sürdürmektedir.
Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder