15 Haziran 2012 Cuma

Aaron Westerberg

Aaron Westerberg çalışmalarının bir son incelemeyi "görsel şiir" olarak karakterize etmektedir. 

Kaliforniya (1974), Westerberg San Diego,da büyüdü. Aaron zevkli müzik eşliğinde, bir sınıfta geleneksel yaşam çizim egitimi aldı. 

O, bu sınıflarda yeşerdiği Kaliforniya Sanat Enstitüsü'nde kayıtlı ve Edmund Tarbell, John Singer Sargent, Anders Zorn ve diğerleri gibi ondokuzuncu yüzyıl Amerikan ve Avrupa ustaların yapıtlarını içerecek şekilde odak noktasını genişletti. Aaron tebasında teknik ifade inceliklerini yakalamak için çaba olarak form, renk ve ışık bu büyük ressamlardan ilham kaynağı olarak kaldı. Westerberg 2000 Kaliforniya Sanat Enstitüsü'nde resim öğretti. 

2005 yılından bu yana Figüratif Sanat Los Angeles Akademisi'nde popüler bir öğretim üyesi haline gelmiştir.

Westerberg çalışmaları 2011 yılında Raymar Yıllık Sanat yarışma gibi Kalın Fırçalar Resim yarışmasında ve ARC Uluslararası 2007'de Salon figüratif kategorisinde finalist olarak Best in Show seçildi. Eserleri "Belena" "Genius Strokes" dünyanın dört bir yanından en iyi çizimleri koleksiyonu, 2007'nin ciltli kitabın kapağı için seçildi. 

2002 yılında Southwest Sanat dergisinin her yıl kadrosunda yer aldı. 2007 yılında da Sanatçı Dergisi tarafından 40 yaş altındaki en iyi 24 sanatçıdan biri oldu. Amerikan Sanat Collector dergisi ona bir özel hikaye verdi. Aaron Westerberg Amerika Yağlıboya Ressamlar üyesi, Amerika Portre Derneği ve Kaliforniya Sanat Kulübü üyesi. 

Westerberg çalışmaları büyük şirketlerde ve müzelerin koleksiyonlarında asılı durur.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder