16 Mayıs 2012 Çarşamba

Vladimir Kush

Rus bir sürrealist ressam ve heykeltraştır. Buna karşın kendisi, sanatını "metaforik realizm" olarak adlandırmayı tercih eder.

Vladimir Kush, 1965'te Moskova'da doğdu. ilk çizimlerini yaptığında ve sanatsal yeteneği ortaya çıktığında 3 veya 4 yaşında idi. Sık sık babasının kucağına oturur ve babasının başladığı çizimleri tamamlardı. 7 yaşında iken Rusya'da bir sanat okuluna başladı. Orada, günün ilk yarısını normal okulda geçirdikten sonra, kalan zamanını akşam 9'a kadar sanat sınıflarında çalışarak harcardı. 

17 yaşında iken Moskova Sanat Enstitüsü'ne girdi. 18'inde zorunlu olarak orduya hizmete gittiğinde askeri görevlerden çok duvar resimleri ve tuval çizimlerine zaman ayırdı.

Monet, Botticelli, Bosch, Van Gogh, Dürer, Schinkel, Vermeer ve Dali, sanat okulundayken Kush'un tarzlarından etkilendiği sanatçılardan bazılarıdır. Cézanne stili çizimle uğraştı; sıkıldıktan sonra sürreal çizimlere yöneldi ve ilk sürreal resmini 14 yaşındayken çizdi. Empresyonizmin farklı stillerini denedi. 

1980'lerde Salvador Dali'nin çalışmalarının olduğu bir kitap gördü, fakat beğenmedi; çünkü stilinde bir kalıp yoktu. (Bir bilim adamı olan)Babasından oldukça etkilendi; o, gerçekçi çizimler yapmanın sanatçının asıl yeteneği ve çizimi olduğuna inanırdı; ve ona göre izleyiciler imkansız resimleri bile metaforlar içinde görünce kabul eder ve farklı bakış açılarını keşfederlerdi.

1987 yılında resimlerini Sanatçılar Derneği'nde sergilemeye ve satmaya başladı. Yine bu zamanlarda Birleşik Devletler Elçiliği tarafından personellerinin birer portresini resmetmesi için davet edildi. 

Fakat, KGB'nin kendisinin ordudayken okuduğu kitaplardan dolayı Amerikalılarla ilişkilerinden şüphelenmesi üzerine işini yarıda bıraktı.

1990'da çalışmalarını iki Rus sanatçısıyla beraber Almanya'da sergiledi. 


Oradan başka bir sergi için Los Angeles'a gitti ve orada kaldı.

1991'de bir hayalini gerçekleştirmek istedi. Bir süre için, çalışmalarını yapmak üzere küçük bir ev garajı kiraladı, fakat onları sergileyecek bir yer bulamadı. 

Parasını, Santa Monica iskelesi'nde insanların resimlerini çizerek kazandı. Biriktirdiği parasıyla Hawaii'ye giden bir bilet aldı ve uçuş gününe kadar Santa Monica'nın sahilinde uyudu.

Sanatı ilk olarak Asya kıtasında fark edildi, sonra Amerika'ya yayıldı. 2001'de ilk galerisi "Kush Fine Art(Kush iyi Sanat)"ı Hawaii, Lahaina'da açtı. 

Ayrıca şuan California Laguna Beach'te, New York'ta ve Las Vegas'ta yine "Kush Fine Art" adlı galerileri bulunmakta.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

1 yorum:

  1. Когда меня представили г-ну Ли Бену (кредитный специалист), я выходил на рынок в качестве первого покупателя жилья. Мои потребности были немного другими, и у меня было множество вопросов, прежде чем он отправил мне письмо с предварительным одобрением: он позвонил, чтобы поговорить со мной о том, что это значит и что может измениться. Он был доступен мне практически в любое время через электронную почту и текстовые сообщения, он был очень отзывчивым и знающим. Он также очень прямолинеен, я объяснил ему, чего я ожидал в отношении времени закрытия и других деталей. Он сказал, что оправдает эти ожидания, но превзошел их. Я так быстро закрыл своего риэлтора, и продавец, конечно, был в восторге от этого. Но как покупатель мне понравилось, что я кратко, но тщательно проработал весь процесс. От предварительного одобрения до закрытия - путь был таким плавным, и я считаю себя удачливым, потому что слышал ужасные истории об Интернете. Я рекомендую контактный адрес электронной почты кредитного специалиста бена ли: 247officedept@gmail.com и номер в WhatsApp: + 1-989-394-3740 всем, кто ищет ссуду на любом рынке. Все было удобно и безопасно в электронном виде.

    YanıtlaSil