12 Mayıs 2012 Cumartesi

Mustafa Ali Kasap

Ressam Mustafa Ali Kasap, İzmir-Beydağ’da doğdu. Yüksek öğrenimini Balıkesir NEE Sosyal Bilimler bölümünde ve Anadolu Ün.de tarih alanında lisans tamamladı. 25 yıl öğretmenlik ve yöneticilik yaptı.Çeşitli illerde kişisel resim sergileri açtı. Katıldığı etkinliklerde birçok başarı plaketi, onur belgesi aldı. Japonya, Amerika, Hollanda, Danimarka ve Finlandiya’da özel koleksiyonlarda, Türkiye’de değişik kurum ve koleksiyonlarda yapıtları bulunmaktadır. 

TÜRKSAN Türk Dünyası Dünya Sanatçılar Birliği Ege Bölge Başkanıdır. Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği UPSD , İzmirli Sanatçılar Birliği Derneği İSBD,KIBATEK, Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği ve Serbest Sanatçılar Birliği SESAN üyesidir. Yapıtlarında doğa ve insan öğelerini işleyen sanatçı; akrilik, yağlı pastel ve yağlı boyayı bir arada kullanarak, farklı ve kendine özgü karışık bir teknik uygulamaktadır. Resimlerinde gördüğü, yaşadığı, duyumsadığı, dokunduğu mekân ve konuları işlemektedir.

Hemen herkesin anlayabileceği bir dille, naif, izlenimci, figüratif ama iddiasız, sade bir biçem kullanmaktadır. Sanatçının tablolarında acı bir kırmızının çığlığını, bazen yeşil ve mavinin kucaklaşarak anlattığı turkuazın yaşam sevincini, çoğu kez de pembe ve morun baskın hüznü görülmektedir. Konularını daha çok Ege’nin kırsal yaşamından seçiyor. 

Yapıtlarında gelenekler, töreler ve folklorik özellikler tarihçi yanını vurgulamaktadır. Zeybek ,efe, yörük  ve Türkmen kültürünü resim sanatıyla anlatmaktadır. Son dönem çalışmalarında Kadın Efeler temasını işlemektedir. Halen ÖRT TV ve Kanal 35 TV de Resim Atölyesi  isimli sanat proğramı yayınlanmaktadır. İzmir-Ödemiş’teki Mustafa Ali Kasap Resim Atölyesinde sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

1977 Balıkesir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Kişisel Resim Sergisi 1990 Manisa -Turgutlu Uluslararası Bağbozumu Güz Şenlikleri Kişisel Resim Sergisi 1995 Denizli Akbank Sanat Galerisi Kişisel Resim Sergisi 1996 Aydın Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Kişisel Resim Sergisi 1997 İzmir Uğur Mumcu Kültür Sanat Merkezi Kişisel resim Sergisi 1998 İzmir Goethe Institut Sanat Galerisi Kişisel Resim Sergisi 

1999 İzmir Efes Müzesi Kişisel Resim Sergisi 2002 İzmir Karşıyaka Ziya Gökalp Kültür Sanat Merkezi Atölye Sergisi 2003 Aydın Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Kişisel Resim Sergisi 2004 Denizli Turan Bahadır Sanat Merkezi Kişisel Resim sergisi 2005 İzmir Agora Alışveriş Merkezi Kişisel Resim Sergisi 2008 Manisa-Akhisar Çağlak Festivali Ödemiş Zeybekleri Kişisel Resim Sergisi 2008 İzmir - Buca Kültür ve Sanat Merkezi Zeybekler  Resim Sergisi 2008 İzmir - Alsancak Kültür Merkezi Egenin Zeybek Renkleri Resim Sergisi 2009 Meandros Festivali Didim Anfitiyatro  Kişisel Resim Sergisi.

Kuşadası Setur Marina Sanat Galerisi Resim Sergisi 2009 2010 Ankara Çağdaş Sanatlar Galerisi Ege Platformu Sergisi 2010 İzmir Ödemiş Birgi Çakırağa Konağı Kişisel Sergi 2010 Showart Center Merkez Plaza AVM Karma Sergi Bursa 2010 İstanbul Taksim Art Gallery Karma Sergi 2010 İzmir Resim Heykel Müzesi Karma Sergi 2010 Samsun 75. Yıl Kültür Sarayı Biz Atatürk Çocuklarıyız Karma Sergi 2010 İzmir Balçova Kültürevi Zeybekler Bir Başkaldırı Öyküsü Kişisel Sergi

2011 İzmir Adnan Franko Sanat Galerisi Kadın Efelerimiz Kişisel Sergi 2011 Manisa Evi Efe Kadınlarımız kişisel Sergi 2011 Salihli Şiir İkindileri Kişisel Resim Sergisi 2011Adana Sarıçam Uluslararası Yörük Türkmen Şenlikleri Efeler /Yörükler/ Türkmenler sergisi 2011 Adana Altınkoza Kültür Sanat Merkezi Kadın Efeler Resim Sergisi 

2011 İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Efe Kadınlar Resim Sergisi 2011 Bergama 75.Uluslararası Kermesi Kadın Efeler Resim sergisi 2012 BASAD İstanbul Nazlı Efe Bir Haykırış.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder