19 Mayıs 2012 Cumartesi

Cyril Coetzee

Cyril Coetzee(1959) Avrupa ve Afrika geleneklerine hem de kökleri ile büyük ölçüde baglı figüratif bir sanatçı. Onun çok katmanlı, sembolik "chromatically" zengin yağlıboya bulmak için Güney Afrikalılar arayışı bağlamında, neo-ekspresyonist diğer ve 1980'lerde Güney Afrika'da medya ilgisinin post-modernistler figüratif şirketleri ortaya çıktı Apartheid,in boğucu atmosferinde.

Coetzee derin kültür, inanç, mitoloji ve tarihle ilgileniyor. Portrelerde çoğu zaman çağdaş sosyal etkinlikler ve kaygılarını yansıtıyor. 


Coetzee,nin eserleri Güney Afrika, İsviçre, Kanada, Hindistan ve ABD'de yaygın olarak sergilendi. O Güney Afrika Galerisi, Pretoria Üniversitesi'nde yalnız retrospektif sergileri yapmaya davet edildi, Witwatersrand Üniversitesi Getrude Posel Galerisi, Johannesburg (1993).
1996 yılında 1999 yılında kutlamalar için William Cullen Kütüphanesi, uluslararası üne sahip bir arşiv için bir 28 metrekarelik tuvale boya Witwatersrand Üniversitesi tarafından yaptırılmıştır.
Ikinci başkanlık kariyerinin doruğunda çok bilinen Mandela ve Graça Machel portresini Johannesburg,da evlerinde boyamak için görevlendirildi.


Diğer portreler gibi Hans Schreiber, Colin Bundy, Anton Rupert, Conrad Strauss ve George Bizos gibi tanınmış devlet adamları vardır.


Eserleri Royal Ontario Müzesi, Johannesburg Sanat Galerisi ve Londra'da Standard Bank dahil olmak üzere, Güney Afrika, Amerika, Avustralya, İngiltere, Hollanda, Belçika, Portekiz, İsviçre, Almanya ve Kanada'da çeşitli kamu ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.


Coetzee Sanat Tarihi ve Güney Afrika, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da kendi çalışmaları hakkında çeşitli konferanslar vermek üzere davet edildi.


Ödüller de kazandı: Vita Art Award (1993), Rodos 'Guy Butler' Yaratıcı Yazar (1983), Güzel Sanatlar için Purvis Ödülü (Rhodes Üniversitesi, 1983), NBS Ulusal Inter-Sanat Okulu Yarışması birincilik ödülü (1982 ), Burs Kendall (1982) ve Rodos Üniversitesi Akademik Renkler (1981).


Coetzee Port Elizabeth Technikon bir Güzel Sanatlar öğretim görevlisi olarak ve Witwatersrand Üniversitesi'nde Sanat Tarihi öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Kendisi 1990 yılından beri tam zamanlı bir sanatçı olmuştur.


O, Güzel Sanatlar alanında yüksek lisans derecesi, İngilizce (ayrım) bir lisans onur derecesi vardır. O da Sussex Sanat Tobias Okulu'nda okudu ve Dornach, İsviçre Goetheanum az olan renk teorisi üzerine yaptığı araştırmalar var.


Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder