24 Mart 2012 Cumartesi

Nicholas Rosal


1964 yılında Edmonton, Alberta, Kanada doğumlu Nicholas Rosal yaratıcı çoğunlukla. NY Reklam ve Tasarım Pratt Institute AOS programına katılma, sonunda 'daha anlamlı' olması icin müzigin ticari sanat alanını terk etti. Tasarım ve müzik onun içgüdüsel doğasını disiplinle birleştirerek, o güzel sanatlar,da benzersiz bir ses yarattı.

80. 90 Ortalarında müzisyen ya da patronları ile eskiz barlarda zaman geçirirdi. Sürekli şarkı yazma fikirleri, yazılı kelimenin sayfaları için onunla bir dizüstü tutmak yakında jest eskizler çizerek o müzik ortamının çizimlerini incelendi. Onun resimleriyle onun şarkı sözleri kombine İlginçtir ki, karışık ortam görüntüleri ona daha çok ilham kaynağı oldu.
Yıllar boyunca, Rosal bir dizi ressam, sanat, yayıncılık alanında bir üretim müdürü ve basılı reklam ve web siteleri için bir tasarımcı olarak tiyatroda çalıştı.Görsel sanatlar,da yaptığı çok yönlü bir yaklaşım ve bu ona Yagliboya yaklaşımını çeşitlendirmek icin yardımcı olmuştur.

Eserleri ülke genelinde ve ayrıca Citizen Watch, Waldorf Astoria, NY ve Calvin Klein gibi kurumsal koleksiyonlarda özel koleksiyoncuların elinde bulunmaktadır. Rosal 1989 yılından bu yana sayısız erkek ve grup sergilerinde yer almıştır. Halen o sanatına zaman ayırıp ve New Jersey,de yaşıyor. Ressam "New York City Galeri Framing" sahibi.


Kaynak Link

araştırma/forschung/research: icik yakup 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder