27 Ocak 2012 Cuma

Andre Kohn

Ressam Andre Kohn, eski Sovyetler Birliği'nin kalbi Stalingrad,da doğdu. Hazar Denizi yakınlarındaki ülkenin güney kesiminde ilk 12 yılını geçirdi. Bakü'nün küçük bir kasabasında büyüyen Kohn, onu bu güne taşıyan doğa ona yeteneginden dolayi takdir etti. O 15 yaşında sanat eğitimi almak üzere ustaların eserlerini inceleyerek başladı. O, Ressam Natalya Govrishenko ve heykeltıraş Anatoly Vrubel de dahil olmak üzere Rusya'nın en önde gelen sanatçıları, bazı stüdyoları içine kendi yolunu buldu. Kohn, prestijli bir Rus üniversitede Güzel Sanatlar Bölümü kayıt yaptırip manzaralı bir sanatçı olarak kişisel çalışmaları ile hünerlerini sergilereyerek bir yıl geçirdi. O, Bulgaristan Ruse Merkezi Sergi Salonu, tek kişilik resimlerini sergilemek için davet edildi. Birçok özel ve kurumsal koleksiyonlarda eserleri satın alındı.

Bulgaristan,da bulundugu siralarda, Andre bilinen Avrupa grafik sanatçısı Antony Sofev ile biraraya geldi. Onun güçlü çizimlerinde Sofev,in büyük bir etkisi vardır.

Yaptığı çalışmalar devam ederken, Andre Nicholai Fechin Valentin Serov, İlya Repin, Vasili Surikov, Vasili Perov, ve Karl Bryullov ve Avrupa Michelangelo, Delacroix, Durer ve Degas gibi ustalardan etkilendi.

1992 yılında, yirmi yaşında iken, o, Montgomery, Alabama'da yerleşen bir düzine onun çizimleri ve Amerika Birleşik Devletleri bilgi için devam eden gözlemleri kreaktiv arayış getirdi. Kohn, ABD'de Montgomery Sanat Guild bir üyesi oldu. Ayrıca Milli Çizim Derneği üyesi oldu.

Montgomery, Alabama ve Lexington, Kentucky Horse International Museum of Fine Arts Müzesi eserleri müzeleri arasında yer almaktadır. Andre Montgomery Auburn Üniversitesi Güzel Sanatlar derecesi mezun olmuştur. Kızılderililerin zengin kültürü ve tarihine hayran olmustur. Kohn,in eserleri, Batı Miras, Los Angeles Kaliforniya ve Fort Walton Beach, Florida Hint Tapınağı Höyük Müzesi Autry Müzesi koleksiyonlara ev sahipliği yapmaktadır.

Kaynak 

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder